HemPressmeddelandenKingston största leverantör av SSD-enheter under 2021

Kingston största leverantör av SSD-enheter under 2021

Stockholm, Sverige – 16 mars, 2022 – Kingston Digital Europe Co LLP, ett flashminnesfokuserat dotterbolag till Kingston Technology Company, Inc., en ledande leverantör av minnesprodukter och ‑teknik, tillkännager idag att bolaget avslutade år 2021 som störst på SSD-marknaden i kanalen. Efterfrågan på SSD-enheter var fortsatt hög genom årets fjärde kvartal med tillväxt i segmenten klient, enterprise och OEM. Under oktober månad lanserade Kingston sina högpresterande M.2 NVMe PCIe Gen 4-enheter KC3000 och Kingston FURY Renegade

Marknadsdata från analysfirman TRENDFOCUS visar att Kingston är i topp gällande klient-SSD med 22,2 % marknadsandel, med 22,3 miljoner levererade enheter för helåret 2021 genom kanalen. Under fjärde kvartalet var Kingstons marknadsandel 26,8 % på en marknad i tillväxt trots komponentbrist. Enligt TRENDFOCUS ökade SSD-leveranserna under 2021 med 12,4 % på årsbasis.

Bärbara datorer ökade under samma tidsrymd med 12 %, stationärt 1 %. Dessa förändringar som kan tillskrivas vinster i prestanda, fysisk storlek och minskad strömförbrukning. Kingstons tillväxt har möjliggjorts av täta samarbeten med leverantörer, partners och kunder och en flexibel attityd på en ständigt föränderlig marknad.

”År 2021 såg vi en nioprocentig ökning i antal sålda PC1, den största mängden sålda datorer sedan 2014. PC:n har rört sig mot professionella modeller i större utsträckning, och det här har lett till att redan hög efterfrågan på SSD-enheter i bärbara datorer ökat ännu mer och skapat tillväxt”, sade Don Jeanette, vice president, TRENDFOCUS.

”Siffrorna från 2021 backar upp Kingstons växande närvaro och position på SSD-marknaden. Nu när vi firar 35 år som bolag kan vi se tillbaka på hur vi varit ett konsekvent och anförtrott bolag inom högpresterande lagringslösningar. Det senaste decenniet har vi stärkt vårt produktutbud med lösningar för både SATA såväl som NVMe, optimerade för både bärbara och stationära datorer. Det krävs ett helt team för att uppnå detta och vi både tackar och delar våra framgångar med våra partners, leverantörer och kunder”, sade Tony Hollingsbee, SSD business manager, Kingston EMEA.

Pressmeddelanden
Pressmeddelandenhttps://semi14.se
Semi14 välkomnar och publicerar pressmeddelanden relevanta för de områden vi bevakar. Pressmeddelanden kureras och redigeras vid behov.
Relaterade artiklar
Annons

Läs också